Европейската шампионка по ММА Теа Арезу е Спортистът на Казанлък за 2021 година /Снимки/

Тея е представител на СК „Аргус ММА“. Нейният триумф на провелото се в Казан, Русия, Европейско първенство по ММА за девойки 18-20 години, я изстреля на първото място в класацията за Спортист на годината на Казанлък. Треньорът й Красимир Аладжов пък стана Треньор на 2021 година.

Второто място в класацията Спортист на годината остана за бронзовата медалистка от клуб по таекуондо „Кентавър“ Илина Иванова, а трети е лекоатлетът Калоян Жеков, държавен шампион на копие при юношите до 20 години. Ето и останалите наградени в ТОП 10 спортисти – Кристина Мечкова (клуб по борба „Казанлък“), Йоанна Недялкова ( Клуб по екстремни спортове „Селт“), Алекс Топалов (ЛК „Цветанка Христова“),Кирил Тасков (СК по стрелба с лък „Раптор Арчери“), Радостина Гачева (ЛК „Цветанка Христова“), Симона Милева (Клуб по спортна стрелба „Севтополис“) и Иван Тодоров (Колоездачен клуб „Лястовица“).

Млад Спортист на годината е каратеката Габриела Джамбазова от клуб „Шори Доджо“ – световна и европейска шампионка за 2021 г. при мини кадети. В ТОП 3 са ММА боецът Веско Митев от „Аргус ММА“ и Теодор Марков от СК „Брадърс ММА“. И двамата са републикански шампиони за кадети 14-15 години и бронзови медалисти от световно първенство. Останалите наградени в „десятката“ – шахматистката Ния Малчева, ММА боецът Йордан Бижев, таекуондистката Марина Събчева, Виктория Стайкова от клуба по ловна стрелба, борците Йоана Дачева и Валентин Симеонов и таекуондистката Лора Николова.

Отбор на годината стана Волейболен клуб „Казанлък“ – вицешампион в женското първенство за сезон 2020/2021г.

Връчени бяха и три специални награди. Община Казанлък отличи доайена в спортните танци Петър Радев – за 70 години юбилей и 35 години творческа дейност. Специална награди взеха Едис Рахими – за първото си място на гюле от Европейските младежки игри за състезатели с двигателни и ментални увреждания, и Христослава Колева – вицешампион на плуване в Световните игри за хора със Синдром на Даун.

Три отбора от ДЮШ на „Розова долина“ получават грамоти за постигнати резултати през изминалата година – набор 2005 (дебют в Елитната група 17), футболният тим девойки- за дебют, и набор 2007 – като есенен шампион 2021 г.

Отличен с плакет е и председателят на журито по избор на Спортист на Казанлък тази година – вицешампионът от параолимпийските игри в Токио – Ружди Ружди. Журналистът Марияна Ганева от МГ „Вис виталис“ взе приза за Спортен журналист на Казанлък за 2021.

Грамоти бяха връчени и на вицешампионите на клуба в Националния шампионат през изминалата година двойката по спортни танци Никсън Цветков и Александра Дечева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram