Д-р Кети Маналова – Владкова : Мисия „Здраве“ по-важна от всякога

„Не търсете първенство и началства, но помнете Оногова, Който е казал: „Онзи, който иска да бъде по-голям всред вас, нека бъде слуга на всички.“ 

Св. Йоан Рилски – Чудотворец

На 19 октомври почитаме паметта на Св. Йоан Рилски – Чудотворец. Наречен от народа „небесният закрилник“, посветил себе си на хората. Св. Йоан Рилски – Чудотворец е избран за покровител на българските лекари.

Да си съпричастен, да побеждаваш болката, да даряваш живот да помагаш е мисия. Това е дълг на всеки лекар и начин на живот.  

И на днешния  празничен ден, ние ще работим. Няма да спрем и утре. Ще се грижим за живота и ще продължим да го правим все по заедно.

В пандемията COVID-19, загубихме много наши колеги. Загубихме и много страдащи от коварната болест.

Но само заедно, всички, лекари, медицински сестри и всички хора трябва да продължим мисията „здраве“. Мисия по-важна от всякога, защото всички ние от възрастния човек, работещите и професионалистите по здравни грижи ще преборим тези трудни времена.

Скъпи колеги! Във всеки от вас има много сила. Всеки от вас има нужните знания! Всеки от вас спасява и може да дари живот! Надеждата е в нашите ръце.

Поклон към силата на всеки един лекар! Пожелавам Ви идните дни да бъдат изпълнени с радост, удовлетворение и благодарност. Честит празник!

Д-р Кети Маналова-Владкова ръководител МБАЛ „д-р Хр. Стамболски“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram