Д-р Гавазов: Нека бъдем заедно в тези времена, защото Тъмнината е една за всички!

Скъпи приятели,

Отдавна се опитваме като Държава да копаем под морското дъно и сякаш пробваме критичния си праг на оцеляване?! Онази вечер представянето на българските футболни национали срещу Гибралтар беше огледален образ на случващото се в нашата държава!

Китайците считат за най-страшно проклятие онова, в което ти пожелават да живееш в интересни времена.

Тъкмо мислехме, че сме стигнали най-голямото политическо дъно и е станало достатъчно интересно на изстрадалите ни съграждани около Войната, цените на нефта, газа, тока,хранителните продукти, и ето че, Животът ни поднася нови интересни дни, седмици и месеци пред нас.

Случващото се от два дни в Държавата е притеснително за всички. Много фактори през последната година показваха, че въпреки заявените добри общи намерения на Политиците от различните формации в името на Народа и Държавата, интересите, било те финансови, властови, чужди или наши, за съжаление стоят над всичко.

Няма да коментирам записи, политически декларации, взаимни обвинения, политическо снишаване или обиди, не защото не знам, или не мога ,или защото позицията не ми позволява, заради надпартийността на кметската институция. Няма да го направя, защото за Мъглиж и населените места в Общината, ,,национално отговорните политици“ са далеч, в телевизорите, а Кметът е тук,и заедно с Вас е принуден да търси пътища, дори в подобни „странни“, за да не използвам термин от материята, подвластна на колегите Психиатри, ситуации.

На Мъглиж, на всички нас ни трябва спокойствие, сигурност, убеденост, че Властта работи, за да може утре да има ток, бензин, газ, за да не изправяме пред избор хиляди средностатистически мъглижки и български семейства пред избор, дали да купят хляб или лекарства,защото нямат пари и за двете, за да не се страхуват за това, че децата им два часа ще учат на свещи, после два часа на ток и отново на свещи.

Уважаеми мъглижани,

Кметът е властта за всички Вас, но истината е, че работата на Кмета и екипа му е пряко свързана с работата на Държавата! Дезертирането на Държавното управление от основните му функции, липсата на работещи Държавни институции, на адекватен Законодателен орган каквото е Народното събрание, поставят на паянтови основи всяка една Местна власт в Страната! От друга страна заявявам категорично, че всякакви опити на Партийните апарати да поставят в политическо подчинение Кметската институция в Мъглиж са и ще бъдат обречени на неуспех!

Мъглиж се нуждае от сигурност. Сигурност за Хората. Както всяка една Община в България. Гладът, Страхът, Мизерията нямат цвят. Кризата не избира по членска маса. Децата на подкрепящите БСП, ГЕРБ, ДПС, ИТН. Демократична България или ПП, не плачат по различен начин когато ги боли, когато са гладни, когато са отчаяни.

Затова, Скъпи Мъглижани, като Кмет, избран от Вас, Ви моля, настоявам, призовавам, не се делете днес по партийна принадлежност, по любов и омраза, по вяра и религия, за да не обслужване комерсиални тяснопартийни и политически интереси както удобно за някои го правим, вече цели 33 години?!

Нека бъдем заедно в тези времена, защото от опит всички знаем, че Тъмнината е една за всички!

Д-р Душо Гавазов, кмет на община Мъглиж, Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram