Добрият пример: Диан Колев с кампания за хората на Каравелово

„Всяко левче е бутилка вода“. С този призив към казанлъчани ресторантьорът Диан Колев стартира кампания в своите обекти за закупуване на бутилирана вода за жителите на пострадалото от наводненията карловско село Каравелово. Първите партиди с вода собственикът на „Златното пиле“, пекарна и магазин за месо в Казанлък лично доставя, считайки че така изпълнява гражданския си и хуманен дълг. „Точно сега трябва да помогнем с каквото е необходимо на пострадалите. Правя го от човещина и съчувствие, и защото трябва да си помагаме в трудните моменти, разказва Диан Колев. Жестът му е породен и от факта, че семейството на неговата половинка живее в Каравелово. Те не са сред пострадалите, но много хора в селото бедстват и са на ръба на отчаянието. „Емоционално съм свързан с това място и с хората“, обяснява Диан. Напълно унищожени са шест от къщите, 30 са сериозно повредени. В селото все още няма питейна вода.

Това, от което има най-належаща нужда в момента, освен водата за пиене, са одеалата, бельото и храната, тъй като много хора са останали на улицата без никакви провизии и дрехи. Всяка помощ е добре дошла.

Затова ресторантьорът, помагал не веднъж на хора в нужда, вече прави поредна кампания в града на розите. В своите обекти, а при желание на негови колеги, на повече места в града, той ще постави кутии за дарения. Всеки, който желае да помогне, е нужно да пусне само левче, колкото струва и бутилката с вода. Със средствата от даренията в обектите на казанлъчанина ще бъдат доставени така необходимите на първо време водни припаси, предназначени за бедстващите семейства от карловско.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram