Деца бяха ветеринари за час с живи пациенти

Необичаен учебен час имаха децата от училището в казанлъшкото село Ръжена. Той протече на открито и във ветеринарна линейка. За това се похвали Ивелина Недкова от Animal Hope Bulgaria – Kazanlak.

„Толкова съм щастлива. Първата образователна мисия на Образователната линейка вече е факт. Гостувахме на ОУ „Св.св Кирил и Методий“ в с.Ръжена. Невероятно приключение изпълнено с детски усмивки. Запознахме децата с нашата мисия. Те вече знаят, че има Закон за защита на животните, знаят, че кучетата са наши приятели и не трябва да стоят вързани на метър синджир, знаят, че трябва да ги обичат и уважават. Научиха за кастрацията и защо трябва да кастрираме кучетата и котките. Запознаха се с част от инструментите с които работим. Видяха рентгенова снимка на счупен крак на куче. Всички чуха как бие сърцето на Стефчо. Д-р Мирев обра овациите като демонстрира на децата как се използва пистолета за упояване (пояснявам, че в спринцовката нямаше упойващи средства и беше без игла, напълно безопасно за децата).

От училището също изразиха благодарността си:

Днешният ден беше изключително вълнуващ, защото в ОбУ“Св.св Кирил и Методий“, с.Ръжена, на гости ни бяха Ивелина Недкова от Animal Hope Bulgaria – Kazanlak, д-р Генко Мирев от Общинския приют в гр.Казанлък, както и кученце с три крачета, пострадало от удар на МПС. Гостите пристигнаха с образователната линейка, а от сирените й най- доволни останаха първокласниците. Учениците разпознаваха реакции на животни от снимки. Имаха удоволствието да чуят сърцето на кучето с помощта на стетоскоп. Докторът им показа как се изстрелва игла за приспиване на диви животни. Разбраха колко е важна кастрацията и обезпаразитяването.

Благодарим им от сърце

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram