Готвят провокации в края на изборния ден

„Инструкции“ как да бъдат създавани провокации масово по секциите след приключването на изборния ден са раздадени на членове на СИК в област Стара Загора. Членовете, които трябва да се заемат с шантажите, са на управлявалата последните 12 години политическа сила и на партията с етнически уклон.

Спред въпросните „инструкции“ членовете на посочените партии трябва да подписват протоколите с особено мнение: „при условие че не се броят контролните разписки“. Т.е. във всички секции, освен в тези, които са посочени от ЦИК за контролно броене на бюлетините от машините. Припомняме, че според Изборния кодекс и според Методическите указания не се броят контролни разписки от машинния вот, освен ако машината е дефектирала или е посочена от ЦИК за контролно преброяване.

Днес в 16:30 ч. ЦИК на случаен принцип изтегли СИК-овете в цялата страна, където ще се извърши броене на контролни разписки. В Старозагорска област те са около 60. Във всички останали секции се очаква „да сработят“ спуснатите „инструкции“ и да се подписват протоколи с „особено мнение“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram