„В невидимия свят с Иван Милев“ разказва на децата за художника

Втората книга от поредица за деца „История на изкуството за деца“, чрез която да опознават българските художници и изкуство, е посветена на художника Иван Милев. Първата книжка разказва за Владимир Димитров-Майстора и бе издадена миналото лято. Инициативата за поредицата е на платформата “История на изкуството за любители”.

В невидимия свят с Иван Милев“ е с 80 изцяло илюстрирани страници и с шрифт, подходящ за деца. В книжката, освен за живота на Иван Милев в дати, има и речник на фантастичните същества в българския фолклор.

Изборът животът и творчеството на Иван Милев да е тема на втората книга е направен след анкета с въпрос „Кой да е първият автор в поредицата?“, а читателите на сайта аrtforamateurs.com избрали казанлъшкия художник.

„Било ли е или не e, не знам…Някога много отдавна, преди повече от 100 години, в долината на розите, която се намира в подножието на Старата планина, в една порутена овчарска хижа в покрайнините на град Казанлък, се родило момченце.“ Така започва новата книга от поредицата „История на изкуството за деца“ посветена на Иван Милев.

В събота и неделя деца от столицата прерисуваха картини на Иван Милев сред руините на Сердика, без студът да ги изплаши. И тази инициатива бе реализирана от платформата “История на изкуството за любители”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram