В Гурково се надборваха под взора на Станка Златева и Армен Назарян (снимки)

Изключително зрелищен спортен празник се проведе в Гурково – ГУРКОВСКИ НАРОДНИ БОРБИ. Инициативата е на кмета на Община Гурково,Мариан Цонев с партньорството на Радослав Георгиев, национален състезател по класическа борба и премина при изключителен зрителски интерес.

Спортното мероприятие се организира за първи път и амбицията на организаторите е то да се превърне в традиционен празник.

Кметът винаги е подчертавал,че възпитаването на подрастващото поколение с любов към спорта с възможности за развиване на спортни качества у децата е негова първостепенна задача в работата му като общински кмет.

Гости на спортното събитие бяха Станка Златева, Армен Назарян, Иво Ангелов, Бисер Георгиев и много други европейски и световни шампиони и вицешампиони по класическа борба.

Специален гост на борбите бе народния представител от ДПС и заместник-председател на парламентарната група Халил Летифов.

Участници в борбите бяха национални състезатели по класическа борба, медалисти от световни и европейски първенства. Изключително оспорвана бе надпреварата на тепиха в 4 категории: 70, 80, 90 и над 90 кг.

Победителите в отделните категории бяха наградени от кмета Мариан Цонев, а първенецът в най- тежката категория над 90 кг Радослав Георгиев изкачи стълбичката, метнал на гръб голямата награда на борбите – гергьовски коч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram