Веселин Плачков и Мариана Попова се признават за „Виновни“ в спектакъл довечера

Актьорът Веселин Плачков, който е временно изпълняващ длъжността на директор на казанлъшкия театър „Любомир Кабакчиев“ и певицата Мариана Попова – негов сценичен партньор и половинка в живота, ще представят своя съвместен спектакъл „Виновни“ на сцената на Народно читалище „Искра – 1860“ в Казанлък на тази вечер от 19:00 часа.

Спектакълът, чиято премиера беше на 1 юли в Перник, е по текст на Веселин Плачков и под режисурата на актьора Христо Мутафчиев. В едно малко пространство постановката събира огромна мечта за изкуство. 

В него остро са засегнати теми, които вълнуват всички артисти в България – какво очаква публиката от нас, за какво сме виновни, посочи Плачков. Според него посланието на спектакъла не може да бъде правилно обяснено с думи, защото ще звучи като оплакване или „размахване на пръст“ и защото позицията на артиста се изразява именно чрез творчество. 

По думите на Плачков доверието към режисьора е ключово за една постановка. Той определи Христо Мутафчиев като изключителен творец и подчерта неговата голяма заслуга за органичността на ролите. 

Спектакълът ще се опита да намери отговорите на въпросите какво е вината, колко струва тя и как се преминава през самия себе си, за да осъзнаеш вината си за това, което не искаш да бъдеш, а публиката в Казанлък ще има възможност да се наслади на много музика, смях и реалност. 

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram