Вагон на товарна композиция се обърна край Твърдица, обърка плановете на влаковете

Нанесени са сериозни щети на приблизително 3 100 метра от железен път при дерайлирането на вагон от товарна композиция, превозваща пясък. Инцидентът стана вчера, около 17:00 часа, в междугарието Твърдица – Шивачево, част от 3-та главна жп линия София – Карлово – Бургас. За щастие, няма пострадали, но за възстановяването на релсовия път ще бъде необходима поне седмица.

Временно е преустановено движението на влаковете между гарите Шивачево и Твърдица, вследствие на инцидент с товарен влак по железния път, съобщават от БДЖ. Поради тази причина се изменя маршрута на БВ 3637 (София 22:40-Варна 6:55).Той ще се движи София-Тулово-Стара Загора-Зимница, след което ще продължи по маршрута си. Пътниците, пътуващи за гарите Дъбово, Николаево, Гурково, Твърдица и Сливен, ще бъдат превозени с автобус с маршрут гара Тулово – гара Зимница.

На място остават да работят аварийни екипи и специализирана техника на Националната компания „Железопътна инфраструктура” за освобождаване на трасето на жп линията от дерайлиралия вагон и започване на възстановителни дейности по разрушения железен път.

Назначена е комисия, която разследва причините за инцидента и оценява щетите по инфраструктурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram