БСП спря сделката с Колодрума /ВИДЕО/

БСП-съветниците гласуваха против това част от 231 кв.м от територията на Колодрума в Казанлък да бъде прехвърлена на „Нимекс“ ЕООД. Въпреки че от ГЕРБ, ДПС и „Алтернатива на гражданите“ гласуваха „за“ сделката, предложена на кмета Галя Стоянова, решението се размина само с един глас. За одобрението на Общинския съвет бяха необходими 25 гласа, но за продажбата гласуваха 24 души при кворум от 33-ма.

За да стане ясно, че местния парламент няма да благослови продажбата, трябваше съветниците да гласуват три пъти точката. Първият път по предложение за прегласуване от Николай Факиров /ГЕРБ/ и вторият – на председателя на Съвета Николай Златанов /ГЕРБ/.

Както вече писа Пресс ТВ, съветниците гласуваха да бъде сменен видът на общинската собственост – от публична в частна общинска собственост, за да придобие „Нимекс“ ЕООД, с управител Силвия Ибушева, площта е от 231 кв. м, върху която се намират хангар, депо и гараж.

В хода на дискусията съветничката от БСП Моника Динева посочи, че въпросният терен е даден от общината под наем на „Нимекс“ ЕООД в нарушение, тъй като е сключен договор по Наредба №15, а не по наредбата за спортните имоти.

Деко Григоров /БСП/ се възпротиви спортните имоти на Казанлък да бъдат продавани на парче.

По всичко личи, че така оформено предложението съдържа тенденциозност и вероятно намерение Колодрума да бъде деактуван с цел бъдещата му продажба, въпреки община Казанлък да отрича.

В края на дебата се чуха гласове, предполагащи, че предложението ще бъде отново внесено за гласуване на следваща сесия на Казанлъшкия парламент.

Гледайте целия дебат на днешното онлайн заседание на Общинския съвет в Казанлък във видеото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram