БСП-Казанлък: Кметът незабавно да спре скандална поръчка за 8 милиона лева!

Изпълнителното бюро на БСП-Казанлък настоява кметът на общината незабавно  да спре скандална обществена поръчка за 8 млн. лв. Това сочи Позиция на ръководството на партията. 

Община Казанлък  на 11 януари т.г. е обявила обществена поръчка  за „изпълнение на строителни и монтажни работи, изразяващи се в ново строителство, изграждане, основен ремонт, реконструкция, текущ ремонт, полагане на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на улици в община Казанлък и общинската пътна мрежа”.  Социалистите считат, че с  обявените дейности, ГЕРБ  предвижда  през следващите три години  да даде 8 млн. лева от парите на казанлъчани, на избрана фирма,  без одобрение на гражданите на община Казанлък и  без гласувани бюджети и инвестиционни програми.

„В година на световна пандемия и икономическа несигурност, тогава когато следва да се внимава с  разходването на общинските средства, ГЕРБ с лека ръка предрешава за какво ще се харчат парите на казанлъчани. Случайно или не, обявената обществена поръчка се случва 3 месеца преди парламентарните избори“, коментират от левицата.

„Дали пък асфалтирането за 8 милиона няма да донесе обещана политическа подкрепа за определена партия!? И няма ли скандалната поръчка да постави на риск общинския бюджет през следващите години!? Настояваме обществена поръчка да бъде незабавно спряна!“, пише още в Позицията на социалистите.

Пресцентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram