„Билети“ за пътуване във времето с Бузлуджа ще раздават студенти

Алекс, Лора и Марти – малък екип от студенти, са обединени от една обща цел, за която споделят в мрежата. Те искат да разкажат историята на монумента Бузлуджа и обявиха намерението си преди няколко часа. Проектът им се нарича „Бузлуджа – Пътуване във времето“.

„Разработваме го по една общественозначима кауза – опазването на паметника “Бузлуджа” и промотирането на идеята в бъдеще да бъде функциониращ музей“, дават заявка младите хора.

През идните две седмици студентите обещават да отведат на пътешествие във времето публиката си – от самото зараждане на идеята за издигането на монумента, през наши дни, до бъдещата възможност Бузлуджа да се превърне във функциониращ музей.

Вече нямаме търпение да споделим с вас всичко, което сме подготвили, а най-вълнуващото пазим за накрая“, споделя екипът. Целите са ни идеята ни да достигне до повече съмишленици, да предоставим място хората да разкажат за своите спомени за Бузлуджа или своите идеи за нейното бъдеще. Смятаме, че мястото съчетава три исторически момента и трябва да бъде запазено.

Искаме да можем и ние, и бъдещите поколения след нас да си спомняме за грешките на нашите предци, за да не ги повтаряме“, признава екипът.

„Вярваме, че паметникът има изключително противоречива история, но несъмнено е голяма ценност за България“.

Чрез проекта си студентите ще дават възможност за разкази, спомени и идеи или ще предлагат своего рода „билети“ за пътуване във времето с монумента, но не само назад.

FacebookTwitterViberWhatsAppPrintСподели

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram