Без дезинфектанти в казанлъшкото ДКЦ?/ВИДЕО/

В тоалетните помещения на Поликлиниката в Казанлък липсват елементарни санитарно-хигиенни препарати, които гражданите да използват за почистване. За това сигнализира до presstv.bg наша читателка, която ни изпрати видео от нужниците в лечебното заведение.

Ето какво ни написа тя: Здравейте, като загрижена гражданка реших да ви сезирам, че в Поликлиниката в гр.Казанлък няма никакви точки за дезинфекция, било то диспенсъри за дезинфектант, сапуни та дори и топла вода. Не проумявам как в ПИКА на пандемията – нашата поликлиника и здравеопазване не осигурява дори минимума на хората, които си плащат осигуровките.

Живея перманентно с това и в чужбина /Европейска д-ва/, а там дезинфектанти има във всяка държавна и недържавна институция. Бях изключително разочарована, тъй като чаках пред ренгеновия кабинет, а от там на много от вече прегледаните пациенти им беше съобщавано че са със “положителен” резултат. Дефакто аз като човек който е отишъл за изследване на нещо коренно различно – съм под абсолютен риск.

Многократно попитах различни медицински лица за това къде мога да намеря тоалетна за да се измия – но дори те самите не можаха да ме насочат. След известно лутане я намерих и с ужас констатирах че, единственото нещо с което мога да се измия вътре в условия на пандемия е – вода.“

Р. С.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram