Бавят лентичката на футболния комплекс в Казанлък. Поскъпнал три пъти!

С близо 5 месеца се бави откриването на новия тренировъчен мини футболен комплекс в Казанлък. Спортното съоръжение трябваше да бъде открито в средата на месец май, но по неясни засега причини, рязането на лентичките се отлага.

Проектът стартира през месец септември 2019г., когато беше направена първа копка. От справка в сайта на Община Казанлък става ясно, че срокът за изграждането на футболните терени е между 6 и 8 месеца. Стойността им е за близо 800 хил. лева, а финансирането е осигурено от FIFA и Българския футболен съюз.

Интересно е да се отбележи, че при подаването на документацията в деловодството на община Казанлък от ръководството на футболен клуб „Розова Долина“ е заложено, парите за проекта да надхвърлят 250 хил. лева, а 5 месеца по-късно, когато е даден стартът на строителните дейности те вече са нараснали близо три пъти и са достигнали 800 хил. лева.

Местни спортни зевзеци се шегуват, че причината за забавянето се крие в това, че нямало промоции на евтини строителни материали, с които да достроят спортното съоръжение.


Последвайте PRESSTV вече и в Telegram