Шефът на ГДБОП подаде оставка

Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов е депозирал оставката си, съобщи Националното радио.

Заедно с него оставка е подал и заместник главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

По-рано днес бе съобщено, че началникът на отдела за борба с наркотрафика в Главната дирекция за борба с организираната престъпност комисар Цветан Панков е бил задържан с подкуп и е заподозрян за оказване на „чадър“ над престъпни групи, които се занимават с наркотрафик в България и в чужбина.

Заедно с Цветан Панков са задържани още един служител на ГДБОП и още един служител на МВР.

Най-вероятно именно тези действия са провокирали Спиридонов да подаде оставка.

Главен комисар Спиридонов е един от най-старите служители в системата на МВР, които в момента заемат ръководен пост. Преди години той бе директор на отдел „Убийства“ в Столичната дирекция на вътрешните работи, а след това за кратко бе и.д. директор на СДВР. След това бе в ГД „Национална полиция“, а после беше назначен на поста директор на ГДБОП. 

Оставките на Спиридонов и Арабаджиев са били поискани от премиера Бойко Борисов на среща с вътрешния министър Младен Маринов.

„Поздравявам Ви МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме казвали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш оставките, предлагаш ново ръководство и продължавате напред“, заявил Борисов на срещата с Маринов, съобщи правителствената пресслужба.

Според министър-председателя трябва да се действа безкомпромисно към всички.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram