Фейсбук кипи заради старозагорец, хвърлял кучета във фонтан

Клип на мъж, който изхвърля кучета във фонтан в Стара Загора взриви социалните мрежи, пише на „Фокус“. Видеото бе публикувано снощи в групата на града на липите и под него заваляха безброй коментари.

Ситуацията се разиграва в парка „Жабките“. По информация на очевидци, кучетата са хвърляни многократно във водата и след това едното е започнало да куца. Едно момиче се е намесило и е опитало да спаси кучетата, но мъжът, който ги хвърля във фонтана, е заявил, че са негови. Извикана е и полиция, но не е имало адекватна реакция от тях.

Някои от коментиращите твърдят, че познават мъжете от клипа – единият се казва Теодор, а другият Тони и били безобидни. Отново по информация на техни познати, този, който хвърля животните, има и дете. 

Ето и разказа на момичето, направило клипа:

„Здравейте! Искам да разкажа случка от снощи, развиваща се на фонтана на Жабките. Изключително неприятни теми, по които се пише доста, но нищо не се случва, а именно насилието над животни+агресията към жени. Включително и бездействието на органите на реда.  Въпросните “мъже“ от клипа, видимо неадекватни и невменяеми, хващаха двете кучета за кожата, както се вижда на клипа, като чували, и ги хвърляха във фонтана, многократно. При което те си удряха главичките и крачетата, едното от тях започна да куца. Когато моя приятелка им каза, че кучето им е започнало да куца, съвсем нормално и на спокоен тон, отговорът беше “Кво ма, тва ли ти е куцане, нищо му няма на кучето. Искаш ли тая рокля, с която си облечена да падне?“. Доближи се към нея и започна да ѝ крещи в лицето. В последствие разбрахме, че въпросният ходи с ножове в себе си, при което моята приятелка се изплаши изключително много. Беше подаден сигнал към полицията, които пристигнаха, не направиха нищо, дори не искаха да видят клипа. Не очаквам реакция от правилните хора, но го пиша с цел жителите на Стара Загора да знаят и да придобият представа как изглеждат тези двамата. Пазете животните и децата си!“, пише Евтимия Тодорова.

„Има 100 свидетели, че човекът си гледа кучетата като свои деца. От един откъслечен кадър не може да слагате хората на бесилото. Знаете, че клиповете могат да бъдат изрязани, аз също имам куче – осиновено, мислите ли, че не бих реагирала, ако кучетата са тормозени, моля Ви, това са щастливо гледани догита“, пише в защита на мъжа Милена Минева и допълва, че това е било игра, а не агресия.

От полицията съобщиха, че е подаден сигнал и се работи по случая, но в бюлетина не е отразено подобно събитие.

Източник: Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *