Трафикът за „Арсенал“ опъна нервите на казанлъчани

0
14153

От вчера, 20 май, реално бе затворен надлеза „Катекс“, по който преминава трафикът на автомобилите сутрин към и вечер от военния завод „Арсенал“. Причината за отцепването на съоръжението е дългоочаквания му ремонт.

Въпреки че от близо две години са стартирали процедурите по обществените поръчки за избор на фирма, която да го реконструира и от община Казанлък неколкократно се похвалиха по медиите, че се готвят да предприемат генерален ремонт, за който правителството отпусна 1 200 000 лева, казанлъчани останаха неприятно изненадани вчера от обходните маршрути.

Дълги колони от коли се опънаха основно на западния вход на Казанлък и по ул. „Козлодуй“ снощи. Шофьорите, работници на „Арсенал“, пътуващи всеки ден по два пъти към работните си места и обратно, се гневяха, че няма ясна информация колко дълго ще продължи ремонта.

На 28 април община Казанлък публикува заповед на кмета Галя Стоянова, с която се затваря надлеза и се обособяват няколко алтернативни маршрута. На едва на 20 май той де факто бе затворен, а според живеещи и работещи наоколо няма белези да е започвала ремонтна дейност.

Казанлъчани в капана на трафика вчера се чудеха защо няма информация от властта, хвърляща светлина върху срока за изпълнение на реконструкцията.

Коментари от Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук