Трафикът за „Арсенал“ опъна нервите на казанлъчани

От вчера, 20 май, реално бе затворен надлеза „Катекс“, по който преминава трафикът на автомобилите сутрин към и вечер от военния завод „Арсенал“. Причината за отцепването на съоръжението е дългоочаквания му ремонт.

Въпреки че от близо две години са стартирали процедурите по обществените поръчки за избор на фирма, която да го реконструира и от община Казанлък неколкократно се похвалиха по медиите, че се готвят да предприемат генерален ремонт, за който правителството отпусна 1 200 000 лева, казанлъчани останаха неприятно изненадани вчера от обходните маршрути.

Дълги колони от коли се опънаха основно на западния вход на Казанлък и по ул. „Козлодуй“ снощи. Шофьорите, работници на „Арсенал“, пътуващи всеки ден по два пъти към работните си места и обратно, се гневяха, че няма ясна информация колко дълго ще продължи ремонта.

На 28 април община Казанлък публикува заповед на кмета Галя Стоянова, с която се затваря надлеза и се обособяват няколко алтернативни маршрута. На едва на 20 май той де факто бе затворен, а според живеещи и работещи наоколо няма белези да е започвала ремонтна дейност.

Казанлъчани в капана на трафика вчера се чудеха защо няма информация от властта, хвърляща светлина върху срока за изпълнение на реконструкцията.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram