Тошо Тошев: Идва краят на смешния джип авторитет на Бойко Борисов

0
2138

Единствено по времето на Симеон Сакскобургготски българската журналистика е била свободна, е тезата на журналиста Тошо Тошев, изразена пред БНР:

Основната персона, срещу която хората с основание протестират, Бойко Борисов е много уплашен. На него рядко му се е случвало нещо такова в подобна ситуация… Оставал съм с впечатлението, че на него му е приятно да има протести под балкона му, защото това му дава възможност да „реши въпроса“ по лесните протести за цената, за параграф от закона, за данъка. В случая става въпрос за глобален протест, който не харесва акъла на властта“. Това коментира пред БНР Тошо Тошев, журналист, главен редактор, издател, писател. 

Според него идва краят на смешния джип авторитет на Бойко Борисов:

„Това е джип, който действа по читалищна режисура, нещо от времето на Многострадална Геновева. Той ги лъже, че се интересува, те го лъжат, че са добре… Г-н Борисов ще остави след себе си и прилично пипнати неща“.

По думите на Тошо Тошев лицата на протеста са много особени:

„Това са предимно млади и одухотворени хора… Освен това ролята на президента Румен Радев изведнъж рязко нарасна и това заради нелогично глупавата грешка на прокуратурата, която нахлу в президентството“. Според Тошев в случая сериозна грешка има и НСО. 

Тошев подчерта, че единствено по времето на Симеон Сакскобургготски българската журналистика е била свободна:

„След това отидохме на опашката и сме около азиатски княжества и не само по свобода на медиите. Не самото управление на Борисов е виновно това, а самият начин на подбиране на хората, които се интервюират, е спорен… Състоянието на медиите в България бих определил като слугинско“. 

Източник: БНР

Снимка: БГНЕС

Коментари от Фейсбук