Само БСП-Казанлък каза „НЕ“ на продажбата на имота ни в Несебър

0
5839

Казанлъшките социалисти се противопоставиха на ГЕРБ-ДПС-Алтернатива на гражданите и им припомниха, че са се клели да служат на съгражданите си

Единствено съветниците от „БСП за България“ в казанлъшкия парламент гласуваха „ПРОТИВ“ продажбата на терен в Несебър, собственост на общината ни. Това съобщиха социалистите на страницата си във Фейсбук.

Кметът Галина Стоянова предложи имота от 2,8 дка край Несебърския бряг да бъде похарчен на търг с начална цена от 853 800 лева.  На днешното заседание на общинския съвет в Казанлък, проведено при закрити врата, „ЗА“ продажбата е гласувало мнозинството в местния законодателен орган – ГЕРБ, ДПС и „Алтернатива за гражданите“ .

По този повод в социалната мрежа от БСП написаха: „Спазвайки“ клетвата, която положиха като съветници „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Казанлък и да работя за тяхното благоденствие”, групите на ГЕРБ, ДПС и „Алтернативата на гражданите“ след като преди няколко месеца единодушно гласуваха „ЗА“ продажбата на имота в с. Равда, днес подкрепиха и продажбата на имота в гр. Несебър“.

Припомняме, че въпреки усилията на опозицията в казанлъшкия общински съвет – БСП, управляващата коалиция още през пролетта реши и обяви на търг морския ни имот в Равда – бившия детски лагер при начална тръжна цена в лева без ДДС е 1 082 206 лева за 5 660 кв. метра, което означава, че кв.м струва 191 лева.

На днешната сесия на старейшините решението е и Несебърския терен да бъде изваден на тезгяха. Имотът е познат на казанлъчани с това, че там се намираше базата с общинските бунгала. Общината го придоби срещу 300 000 лева през 2018 г. от Министерството на земеделието и горите след процедура по изваждане на имота от държавен горски фонд. Тогава кметицата се похвали, че планира в атрактивно място да бъде изградена общинска база за отдих: „Задачата ни с гражданите и общинския съвет е да обсъдим по какъв начин ще се стопанисва този терен. Има вариант да се направи конкурс при определени условия за строителство и процентно срещу собствеността на общината да се изискват построени апартаменти, или да се направи инвестиция от общината, тоест само ние да строим, което е малко по-трудна задача, но това ще бъде решено от общинските съветници разумно и в полза на общината“.

Две години по-късно и тази площ ще се продава след решението на ГЕРБ-ДПС-Алтернатива на гражданите.

В пост във Фейсбук от БСП припомниха на управляващата коалиция ГЕРБ-ДПС-Алтернатива на гражданите , че са се клели да служат на интереса на казанлъчани

Коментари от Фейсбук