Ресторантите отварят изцяло от 1 юни

Ресторантите отварят изцяло от 1 юни. „В момента данните са такива, че с премерен риск да направим така, че да заработят повече системи, което да гарантира и някакви доходи под формата на заплати и приходи в бюджета. С Гърция се договорихме от 1 юни пускаме свободно без карантиниране бизнес, семейни, дипломатически, хуманитарни и трансппортни връзки. Със сърбите – същото от първи юни“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след четиристранна среща с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан, на която се обсъждаха облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от COVID-19.

На границите ще има семпла декларация, която ще се попълва от хората. От 1 юни мислим ресторантите да ги отваряме, каза още Борисов. В Гърция има решение ресторантите да се отворят от 15 юни. Всички четири държави действаме по един и същи начин, каза премиерът. Във видеоконференцията участваха и министрите на външните и на вътрешните работи, на здравеопазването, на транспорта и на туризма на четирите държави.

Вижте тук Видео от брифинга, проведен след Четиристранната среща между България, Гърция, Румъния и Сърбия:

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram