Прокуратурата се самосезира за опасната шахта в Стара Загора

Прокуратурата се самосезира след публикации, в които са отразени случаи, при които две деца са паднали в необезопасена шахта, дълбока два метра в Стара Загора, съобщиха от обвинението.

По реда на надзора за законност и защита на обществения интерес наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от полицията.

Указано е да се установи чия собственост е шахтата, в която са паднали децата, да се снемат обяснения от служителите на община Стара Загора, ангажирани със случая, да се установи от кого, кога и как е обезопасена шахтата, да се приложат документи, свързани със случая – медицински и други.

Проверката се извършва в едномесечен срок. Предстои по същия ред прокуратурата да възложи проверки и в други населени места в областта с цел установявате налице ли са и други необезопасени участъци, където би могло да възникне инцидент.

Припомняме, че първо в GlasNews.bg съобщихме, че две годишно момченце се е озовало в дълбоката шахта. Майката на детето разказа за случилото се в социалната мрежа. Детето се е разминало само с охлузвания.

Има данни, че преди известно време и друго дете е пострадало заради същата шахта.

След инцидента с 2-годишното дете служител на общината заяви, че ще се вземат размери, за да се сложи капак на шахтата.

Глас нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram