Прокуратурата обвини баща от Казанлък за блудство с дъщеря си. Чакат го от 10 до 20 години

Окръжна прокуратура – Стара Загора е внесла в съда обвинителен акт спрямо Стоян Владев от Казанлък, на 41 г., за това, че от декември 2014 г. до март 2019 г., включително, в дома си в село Дунавци край Града на розите, многократно е блудствал с момичето, извършил е 4 пъти съвкупление с детето, родено през 2006 г., и го принуждавал да гледа порно филми.  

По делото е установено, че обвиняемият е бил разделен с майката на пострадалото дете, но родителските права не били уредени със съдебно решение. Поради тази причина детето гостувало по различно време при баща си, обикновено в почивните дни. Така той се възползвал от положението на надзор – на баща към дъщеря, и извършил блудствени действия и изнасилване, като пускал на момичето порнографски филми.

Пострадалата започнала да се страхува, не искала да се вижда с него и когато разбрала, че действията му са нередни, отказала да се среща с баща си. Той започнал да я причаква пред училище, а когато нейна позната видяла, че я дърпа, за да я качи в колата си, пострадалата споделила с нея и с майка си за деянията на обвиняемия и бил подаден сигнал в полицията.

Обвиняемият Владев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Най-тежкото наказание, което законът предвижда за престъпленията, в които е обвинен, е „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram