Плаща ли община Казанлък данъци за приходите от банкоматите?

„Госпожо Стоянова, искам да запитам защо на бележките от паркоматите за кратковременно паркиране, намиращи се в Казанлък не е изписано „Община Казанлък“, след като нейни служители следят за нередности при платените места за кратковременно паркиране в града?

Прилагам като доказателство талон за кратковременно паркиране, издаден от паркомата зад Универмага в гр.Казанлък, на който е написано всичко останало, но не и институцията, която го стопанисва, а именно Община Казанлък.

Оставям и телефон за обратна връзка:…..“.

Това писмо казанлъчанинът Тодор Владимиров изпраща в община Казанлък до кмета Галя Стоянова. На гражданина му направило впечатление, че на талоните за паркиране няма изискуемите реквизити, за да е финансов документ. Освен това Владимиров пита плаща ли общинската администрация данъци върху постъпленията от паркоматите?

От администрацията на кмета изпратили отговор до Владимиров, че е проведен разговор с управителя на фирма „2 плюс България“ АД, с която общината има сключен договор за техническо поддържане на паркоматите на територията на Казанлък и че прилагат отговора. Само че чиновниците забравили да прикрепят отговора и Владимиров получил само титулната страница от писмото.

Гражданският активист направил свое разследване и установил, че въпросната фирма е базирана в Бургас, но сред изредените клиенти не е община Казанлък.

Така резонно Тодор Владимиров пита доколко са законни паркоматите и таксуването на гражданите?

Припомняме, че преди пет години Пресс ТВ посочи, че бележките, с които се санкционираха със скоби неизрядните шофьори, не са финансов документ, след което от общината се коригираха и въведоха фишове.

Очевидно ситуацията с талоните от паркоматите е аналогична, а въпросите на Тодор Владимиров са важни и щекотливи, както и касаят цялата местна общност.

One thought on “Плаща ли община Казанлък данъци за приходите от банкоматите?

  1. Пускаш SMS 1 лв за 1 час, пускаш в паркомата 30 стотинки- 40 мин.
    Е, не сме ли късметлии, ако уцелим да работят?

Comments are closed.