Паметна плоча ще пази спомена за трагично загиналия в Бузовград Ванко

От страницата на село Бузовград във Фейсбук става ясно, че стартира дарителска кампания за събиране на средства за изработване и поставяне на паметна плоча на лобното място на загиналия при тежко ПТП с пиян и дрогиран водач, станало на 11 ноември, 14-годишен Иван Седмаков.

„Уважаеми съграждани и жители на с.Бузовград,

Уведомяваме ви, че със съгласието на родителите на малкия ангел Иван се взе решение да се постави паметна плоча на мястото на инцидента!!! Тази плоча ще е в негова памет от жителите на селото!!! Вече има поставени кутииза събиране на средствата в магазините ,,Близнаци 1″, ,,Близнаци 2″, ,,Руми“, ще бъде поставена и в ,,Далия“, една има и в читалището! Ще бъдат поставени и в салон ,,Мари Бо-06″, и в бар ,,Мегалита“! Ти винаги ще си останеш жител на това село, Ванко! Да почива в мир невинната ти детска душа!🖤🖤🖤🖤🖤❤❤❤❤

Инцидентът, при който Ванко си замина от света, стана около 17:30 часа на 11 ноември на изхода на Бузовград в посока на Розово. Три момчета са престоявали в банкета край пътя, когато с превишена скорост ги връхлита пияният и неадекватен 57-годишен Димитър Косев. От удара Иван отскочил на няколко метра, според прокуратурата, а след настаняваното му в болницата изпаднал в кома. Дете беше интубирано, но не успя да се върне към живота и издъхна на 15 ноември сутринта.

Водачът не е спрял след удара, укрил се е и бе заловен от полицията четири часа по-късно в дома си в село Розово. Пак според прокуратурата той най-вероятно е изгубил контрол над автомобила си и е навлязъл в банкета. Той бивш полицай от несъществуващата вече „Транспортна полиция“.

Водачът е управлявал лек автомобил марка „Опел Астра“ под въздействие на алкохол от 1.38 промила и след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установени с техническо средство. 

Съдът постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ след искане на прокуратурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram