Отново на хемодиализа – нужни са 16 хиляди долара за нова трансплантация на Зара Халачева

2 години след операцията, мъките на Зара Халачева продължават. 40-годишната жена от казанлъшкото село Ясеново отново се подлага на хемодиализа, след като първата й трансплантация се оказва неуспешна. Тялото й отхвърля присадения бъбрек. „Връщам се в началото, отново трябва да събера средства да се оперирам в Турция“, заявява Зара в пост, публикуван в групата Да помогнем на Зара от Казанлък. Само за операцията ще са нужни 16 000 долара. Жената се надява отново да получи нашата подкрепа.

Публикуваме и пълния текст от зова за помощ на Зара:

Здравейте добри хора! Казвам се Зара Халачева, на 40 години съм от село Ясеново-Казанлък. Повечето от вас вече ме познават. Дълго мислих какво да правя преди отново да ви моля за помощ и дали има смисъл да продължавам да се боря.

Аз съм с хронична бъбречна недостатъчност и се оперирах преди 2 години операцията бе успешна,а моята майка ми даде бъбрека си. Вие бяхте хората които тогава ми помогнахте да събера средствата и да се оперирам в Турция. Бях щастлива че имам втори шанс да живея,нямаше по-щастлив човек от мен на земята! Всеки който е минал през АДА-хемодиализа,знае за какво говоря…Бях добре и всичко мина успешно, но беше прекалено хубаво,за да продължи дълго. Нещо се обърка И ВСИЧКО СВЪРШИ ИЗВЕДНЪЖ.

За съжаление година по-късно ми откриха миома,която пречеше на здравия бъбрек да функционира правилно. Последваха лечение, лекарства и всичко каквото трябваше да се направи- го направих…Но дали заради нея или други фактори бъбрека спря да работи и не успяхме да го спасим! И ОТНОВО СЕ ВРЪЩАМ ОТНАЧАЛО-отново съм на хемодиализа, а майка ми остана половин човек, но продължи да се грижи за мен, въпреки тежкото й здравословно състояние.

Сега три пъти седмично съм на хемодиализа в град Казанлък и съм с влошени показатели и много трудно понасям диализата.За съжаление едно зло не идва само! Сега отново имам нужда от животоспасяваща операция…Отново трябва да събера средства да се оперирам в Турция, там където вече минахме по този път и са запознати с моя случай. Намерила съм мой близък за донор, но отново имам нужда от вашата помощ и подкрепа! За операцията ми са нужни 16 хиляди долара,ще трябват средства и за последващо лечение и престоя в болницата,за които ще ви информирам своевременно.

Без вас няма как да се справя, просто физически и психически съм изтощена. Трудно ми е да се боря сама! Мислех си,има ли смисъл и дали този ад ще свърши някога, но когато гледам тревогата и страха на дъщеря ми, майка ми и моите близки разбирам, че те имат нужда от мен и заради тях си струва да се боря!!! Извинете ме за дългия зов, но наистина все повече ми е трудно и имам нужда от вас!

Мили хора, МОЛЯ ВИ с цялата си любов и уважение и към всички онези, които от самото начало сте до мен, ОТНОВО ДА МИ ПОМОГНЕТЕ, да събера сумата за операцията, която е непосилна за мен! Повече от всичко желая да заживея- най-после нормално и да се радвам на детето си и на живота, без да прекарвам през ден- по цял ден на хемодиализа и куп последващи неразположения! Надявам се,че с божията и вашата помощ ще се справя.

Благодаря на бог, че ви има!

Обичам ви!!!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram