Отворена е телефонна линия за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес

Изборният ден на територията на област Стара Загора започна в спокойна обстановка

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служителите на ОДМВР – Стара Загора са поели охраната на всички секции на територията на областта.

 
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/9011298 и на имейл: izbori@mvr.bg, както и на денонощната телефонна линия в ОДМВР – Стара Загора 042/625160 и на имейл: odc.st.zagora@mvr.bg.

 
Създадена е организация и звената на дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени) лични карти и документи с изтекъл срок с оглед упражняване на избирателните права на гражданите.

 
Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram