Операта погали Казанлък с концерт на Вокалната студия на маестра Стефка Минева

Истински празник споходи казанлъшката оперна публика с концерта на Вокалната студия на примата Стефка Минева. Шестима от учениците й и тя самата бяха дълго аплодирани в Музея на фотографията, където младите и обещаващи дарования пяха пред искрената публика и я изправиха на крака след многократни възгласи „Браво!“ и продължителни аплодисменти.

Изявата бе в рамките на тазгодишните Петко-Стайнови празници и макар в камерно пространство класическите певци дадоха всичко от себе си и получиха реципрочно отношение.

Именитата ни оперна прима и Почетен гражданин на Стара Загора е вокален консултант на артист-хористи от Старозагорската опера близо 10 години. Тази вечер тя доведе в Града на розите Лили Ходжева, Мериам Шамс, Наталия Чехонина, Живко Добрев и Стоян Буюклиев, които пяха без резерви и предизвикаха не само възхитата на присъстващите, но и желанието за скорошни нови срещи.

В програмата на концерта бяха включени песни от Георги Черкин, Александър Текелиев, арии от операта на Парашкев Хаджиев „Луд Гидия“, „Мария-Десислава“, Моцартовия „Дон Жуан“, „Сватбата на Фигаро“, арии от оперни творбе на Понкиели, Белини, Доницети, Пучини, Сен Санс, Бизе, Гуно, Доницети.

Възстановените след двугодишно отсъствие Петко-Стайнови празници продължават утре и вдругиден с впечатляващ афиш.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram