Общината отговори на Пресс ТВ: 6 месеца ще продължи ремонтът на надлеза

От 28 април до 20 май – в продължение на 22 дни, община Казанлък е подготовяла и съгласувала обходните маршрути с КАТ, това твърдят от местната администрация във връка със затварянето вчера на надлеза „Катекс“ за ремонт.

Пак според община Казанлък ремонтът ще продължи 6 месеца, а от вчера вече се работи.

Уточненията бяха направени от местната администрация по повод днешния материал на Пресс ТВ „Трафикът за „Арсенал“ опъна нервите на казанлъчани“, където намери място негодуването от липсата на информация за продължителността на предстоящия грандиозен ремонт на надлеза „Катекс“ и обходните маршрути.

Пресс ТВ напомня, че още на 27 април бе публикувана кметската заповед с обходните варианти. В заповедта изрично е упоменато, че този трафик стартира в 8:00 часа на 28 април, но това не се случи. Заповедта не съдържа и краен срок на промяната в движението /т.е. краят на ремонта/, тя бе разпратена до Спешния център и Пожарната, за да могат линейките и противопожарните автомобили да започнат да я изпълняват от сутринта на 28 април.

Едва вчера, 20 май, на практика надлезът бе затворен със закъснение от 22 дни, респективно може да се заключи и че забавянето на ремонта ще е също с 22 дни.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на общинския служител Апостол Терзиев – ръководител звено „Паркинги и кратковременно паркиране“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram