Новини от Вас: Благодаря, че ми подарихте месец живот!

0
46488
Парламентарни избори 2021#

С благодарност към хората от Казанлък и цялата страната, помогнали да преживее месеца, се обърна чрез редакцията ни Светлозар Дончев. 47-годишният софиянец е самотен баща на две деца, диагностициран е с тежко и рядко срещано ревматологично заболяване – болест на Бюргер. За да се лекува и грижи за децата, поверени му от съда, разчита основно на чуждата помощ. В същото време се е възобновило възпалението на заболяването му. Месечните разходи за лекарствата, както и издръжката на децата на Светлозар са в размер на 2000 лв.

Ето и какво написа до редакцията ни Светлозар, използвайки възможността да благодари на всички, изпратили средства и помощи в натура след първата ни публикация за неговото заболяване в началото на април:

„Здравейте, много благодаря за това което правите за мен и семейството ми! Много хора ми звъняха днес с въпрос дали продължава кампанията и дали имаме нужда от друго. Първоначално постъпиха 842.50 лв. по сметката ми от 39 човека, а в по-късно вече над 60 души ме подкрепиха, като сумата нарасна на над 1700 лева. Това, че ми пращате храна и дрехи в никакъв случай не ни обижда, че не са нови“, разказа бащата. „В понеделник ми се обадиха от НАП, че на другия 7-ми ще ми преведат всички пенсии на куп и така ще имам два месеца спокойствие, което до сега не се е случвало. Благодаря Ви!“

„Преди две години разбрах, че съм болен от болестта на Бюргер – нямам кръвообращение от капачките надолу. С този недостиг на кръв, пръстите на краката ми изсъхват. След време HELPKARMA пуснаха зов за помощ за мен и семейството ми „Да помогнем на Светльо и семейството му“. Всичко беше добре, докато през май месец на 2020 година не стана скандала с Хелпкарма, в който ги обвиниха, че са измамници от тогава спряха превежданията на пари. Разходите ми за лекарства, наем, храна, децата ми са доста големи. Заради болестта ми не мога да стоя прав повече от 15 минути, а професията ми е свързана с физически труд и не мога да работя. Ще съм много благодарен ако можете да помогнете на мен и семейството ми. Приятен ден, бъдете благословени!“.

Светлозар е с 60% инвалидност. Според съдебното решение за децата му, майката трябва да изплаща издръжка от 500 лв. на месец, но към момента все още това не се е случвало. След 6-я месец от решението обаче държавата поема издръжката, а разходите си ще търси от майката на децата. Към момента Светльо разчита основно на помощ извън семейството. Детските за децата са 90 лв., а БЧК осигурява обяд за по-малкото дете. В същото време се е възобновило възпалението на заболяването му и за него е назначена терапия с Проставазин в „Уни Хоспитал“ в Панагюрище. Ампулите се поръчват от Германия и до момента са му поставени 15 броя, остават още 45, които са на обща стойност – 1080 евро.

Сметка, по която може да дарите средства за лечението на Светлозар Дончев:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95
BIC: STSABGSF
Титуляр: Светлозар Николов Дончев
Телефон: 0877717471

Адрес: гр. София, жк. „Хаджи Димитър“ бл.103, вх.А, ет.3 .