/на живо/ Хора започнаха да се стичат след призива на майките

0
2344

Елате пред страничния вход на НС от към „Дондуков“, подкрепете ни. Този призив отправиха майките от „Системата ни убива“. Някои от тях са в парламента близо до входа и не искат да мръднат оттам, докато не получат оставката на премиера Бойко Борисов. Някои медии вече се оплакаха, че не ги допускат до мястото. Хората започнаха да се събират. Полицаи също се струпват и ограждат входа на НС с полицейска лента.

Барикадиралите се в Народното събрание:

#ОСТАВКА Няма да си тръгнем

Публикувахте от Изправи се.БГ в Сряда, 16 септември 2020 г.

16:44 ч. ред арламента

Протест пред Народното събрание! В подкрепа на барикадиралите се протестиращи откъм Дондуков!

Публикувахте от Отровното трио в Сряда, 16 септември 2020 г.

#ОСТАВКА Няма да си тръгнем

Публикувахте от Изправи се.БГ в Сряда, 16 септември 2020 г.

#ОСТАВКА Няма да си тръгнем

Публикувахте от Изправи се.БГ в Сряда, 16 септември 2020 г.

Към момента гражданите са блокирани вътре в сградата. Те нито могат да я напуснат, нито пък да разговарят с политическите партии.

Протестиращите пък блокираха движението в района на бул. „Дондуков“, където продължават да се стичат десетки граждани в подкрепа на майките от „Системата ни убива“. Такъв призив бе отправен както от тях, така и от „Отровното трио“.

Малко преди 16.30 ч. жена легна на булеварда под прозорците на властта и заяви, че умира, информираха от БГНЕС. Тя сподели пред гражданите, че живее с пенсия от 186 лева и категорично заяви, че „ножът е опрял до кокал“.

На място бе извикана и линейка, но жената отказа да и бъде оказана лекарска помощ.

.

Беше забелязан главният секретар на МВР Ивайло Иванов да се изнизва на прибежки. Хората започнаха да скандират: „Оставка“.  На място бе докаран и буса за лицево разпознаване. В знак на възмущение и безсилие пенсионерка легна на паветата пред НС. Тя се обърна към управляващите и Борисов: „Продажници. Вижте докъде ни докарахте – да ви презираме. Разграбихте държавата. Дава ми 50 лева. Той знае ли какво прави с нас. Как не ги е срам“. Жената обясни, че не се чувства добре. Тя отказа на лекарите от спешна помощ да я прегледат с краткото: „не ме пипайте. Искам да умра тук!“.

.

По-рано днес протестиращите жени поискаха също така оставките и на депутатите. Скандираха и „Оставка“.  Председателят на парламента Цвета Караянчева нареди НСО да ги изведе навън протестиращите. В свой призив през Фейсбук майките написаха:

ПОДКРЕПЕТЕ НИ СЕГА! От 10:00 протестиращи от “Системата ни УБИВА”, “Изправи се”, Орлов град и палатков лагер “Ректората” сме в деловодството на НС и отказваме да напуснем сградата, докато Бойко Борисов не подпише декларация, че си подава оставката и е съгласен и подкрепя исканията на протеста, или всички депутати не подпишат подобна декларация.

С нас има и човек с тежки увреждания. Отказан ни е достъп дори до тоалетната … А в момента се подготвя изхвърлянето ни от обществена сграда, до която всеки един гражданин на тази територия би трябвало да има право на свободен достъп! Решени сме да останем до получаване на оставката на кабинета Борисов 3! НО СЕ НУЖДАЕМ И ОТ ПОДКРЕПА ОТВЪН!

Моля, елате пред страничния вход на НС от към Дондуков (входа на деловодството) за да ни подкрепите!

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук