Майката Димана: Още 50 хил. лева трябват за операцията на Роси

„Толкова много добри хора има, за да се случи дългоочакваното чудо“, разчувства се майката в интервю за Медийна група „Вис виталис“, която от 8 години няма спокоен сън.

Мнозина казанлъчани и хора от страната се включиха в кампанията за диагностицирането и лечението на Роси. Зовът за помощ е за 21-годишната  Росица от павелбанското село Долно Сахране. Тя страда от S-образна сколиоза. Едва на 13 години момичето открива коварното заболяване у себе си.

Таксиметровият шофьор Павлин Минчев от Казанлък пръв инициира кампания за подкрепа още на 21 януари, а Пресс ТВ веднага се включи. Последваха и други подадени ръце.  

В интервю за Радио „Вис виталис“ и Пресс ТВ Майката Димана: Още 50 хил. лева трябват за операцията на Роси майката на Роси – Димана Попова, сподели тази вечер, че за операцията, на която предстои да се подложи момичето в турската клиника са нужни още около 50 000 лева. Досега събраните в дарителската сметка са близо 22 000 лева.

Тук можете да помогнете на Роси:

„Да помогнем на Роси“

S-образна сколиоза е изкривяване на гръбначния стълб встрани. При това заболяване гръбначният стълб има промяна в структурата си в ротиране (усукване). Това усукване води до промяна на позицията на ребрата и деформация на гръдния кош.

В началото лекарите препоръчали на Роси да прави упражнения, които е трябвало да помогнат на мускулите на гръбнака. Започнала активно – плуване, рехабилитация, както и носене на корсет. По думите на лекарите корсетът е трябвало да помогне, но в случая той навредил повече, затова и има изкривяване на ребрата.

Сега момичето има леко изместване на сърцето и белия дроб, а болките в гърба са постоянни и много силни.

Преди дни Роси бе диагностицирана в клиника в Турция, документите са в процес на изготвяне.

Щом средствата бъдат събрани, момичето ще може да се подложи на операцията, „дългоочакваното чудо“, както я нарича майката Димана Попова.

Жената не пести благодарностите към всички помогнали и се притеснява, че няма да може да го направи персонално към всеки.

Роси, която очаква още 50 000 лева за операция

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram