Майката Димана: Още 50 хил. лева трябват за операцията на Роси

0
1526

„Толкова много добри хора има, за да се случи дългоочакваното чудо“, разчувства се майката в интервю за Медийна група „Вис виталис“, която от 8 години няма спокоен сън.

Мнозина казанлъчани и хора от страната се включиха в кампанията за диагностицирането и лечението на Роси. Зовът за помощ е за 21-годишната  Росица от павелбанското село Долно Сахране. Тя страда от S-образна сколиоза. Едва на 13 години момичето открива коварното заболяване у себе си.

Таксиметровият шофьор Павлин Минчев от Казанлък пръв инициира кампания за подкрепа още на 21 януари, а Пресс ТВ веднага се включи. Последваха и други подадени ръце.  

В интервю за Радио „Вис виталис“ и Пресс ТВ Майката Димана: Още 50 хил. лева трябват за операцията на Роси майката на Роси – Димана Попова, сподели тази вечер, че за операцията, на която предстои да се подложи момичето в турската клиника са нужни още около 50 000 лева. Досега събраните в дарителската сметка са близо 22 000 лева.

Тук можете да помогнете на Роси:

„Да помогнем на Роси“

S-образна сколиоза е изкривяване на гръбначния стълб встрани. При това заболяване гръбначният стълб има промяна в структурата си в ротиране (усукване). Това усукване води до промяна на позицията на ребрата и деформация на гръдния кош.

В началото лекарите препоръчали на Роси да прави упражнения, които е трябвало да помогнат на мускулите на гръбнака. Започнала активно – плуване, рехабилитация, както и носене на корсет. По думите на лекарите корсетът е трябвало да помогне, но в случая той навредил повече, затова и има изкривяване на ребрата.

Сега момичето има леко изместване на сърцето и белия дроб, а болките в гърба са постоянни и много силни.

Преди дни Роси бе диагностицирана в клиника в Турция, документите са в процес на изготвяне.

Щом средствата бъдат събрани, момичето ще може да се подложи на операцията, „дългоочакваното чудо“, както я нарича майката Димана Попова.

Жената не пести благодарностите към всички помогнали и се притеснява, че няма да може да го направи персонално към всеки.

Роси, която очаква още 50 000 лева за операция
Коментари от Фейсбук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук