Ларгото в Казанлък бе открито по вода

Навръх Димитровден и празника на строителите казанлъчани се поздравиха с новата придобивка – Ларго в централна градска част. Даниела Коева, ВрИД Кмет на Община Казанлък приветства събралите се съграждани на официалното откриване: „Времето е с нас, защото знамението с дъжда говори, че ще ни върви по вода!“, посочи тя по време на първите капки изненадващ дъжд. Важно е да отбележа, че с това, което сме извършили до момента сме положили началото на един процес, предстоят довършване на дребни детайли, свързани с новата зона, както и с вписването й в околната среда.“, обяви Даниела Коева. „Благодаря на всички, които въпреки времето сте тук!“, каза Коева.

Изграждането на допълнителна пешеходна зона към вече съществуващата от централния площад „Севтополис“ по ул.“Генерал Скобелев“ удължава пешеходното пространство до парк „Розариум“, което е удобство за разходки на пешеходци и велосипедисти. Допълнително пространство от 500 кв.м. е облагородено, изградено е ново осветление, дъждоприемни решетки, нови места за отдих, оформени са и места за паркиране за живеещите в района. Съществуващите дървета са запазени, като се работи по засаждането на още над 300 декоративни растения, обособяване на специални места за паркиране на велосипеди и маркирано трасе за велосипеди. Ларгото става част от свързването на съществуващата велоалея от парк „Тюлбето“ през парк „Розариум“.

За новата придобивка казанлъчани и техните гости бяха поздравени от деца от мажоретния състав на СУ“Екзарх Антим I“ и клуб „Зумба с Гери“ към Народно читалище „Възродена Искра – 2000“. На фона на проливния дъжд казанлъчани запазиха усмивките си за новото облагородено пространство и бяха уверени, че ще му върви по вода.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Ларгото в Казанлък бе открито по вода

  1. Кои дъевета са запазени,че не разбрах?

Comments are closed.