Инфлация, хаос, война – думите на 2022 г. според казанлъчани и старозагорци

Инфлация, хаос, политическа криза, война и безпорядък. Това са думите, с които старозагорчани и казанлъчани определят отминаващата 2022 година, сочи анкета на Агенция „Фокус“. След запитването ни се оказа, че почти всички думи, с които се описва тази година, са негативни.

„Аз бих описал 2022 като година на Войната. И не – нямам предвид Украйна. Колко народ се изтрепа по пътищата и колко още ще бъдат погубени заради човешката глупост, алчност и безхаберие. Държавата е абдикирала от задълженията си по контрол върху структурата, строителство, поддръжка, спазване и налагане на Закона за движение по пътищата, пълно безхаберие и безразличие. Водачите от своя страна еволюираха от пийване на една биричка до микс от наркотици и алкохол в нечовешки граници. Та, 2022 в България се води тиха смъртоносна война вземаща много жертви без абсолютно никакви възражения от никой“, споделя старозагорецът Деян Боянов.

Тежка. Световна война, чукаща на вратата, която заглуши неотминала пандемия“, каза друг анкетиран.

Инфлация, заплаха за спиране на основни ресурси, от които зависи нормалният бит – горива, газ, производства, ток и прочие. Стрес и изпитания в глобален аспект“, каза запитана старозагорка.

Повечето от запитаните граждани на Стара Загора описаха 2022 година като година на хаос, война и разрушения в национален мащаб, а в регионален – година на ремонти и разкопки.

„Малоумие! Иска се огромна доза малоумие, за да планираш по този начин и в този сезон подмяна на водопреносната мрежа, както и да блокираш едновремено няколко транспортни артерии в града! За калта, прахта, качество на питейната вода, стотиците гръмнали гуми, смачкани джанти и други щети по ходовата част на автомобилите, няма да отварям приказка“, каза друг гражданин.

„Градът на ремонта, след ремонта върху ремонта…“, „Прашни и мръсни улици. Сеч на фиданки“, „Кражба и разруха“ – така гражданите в града на липите описват Стара Загора през 2022 година.

Инфлация, хаос, разрушение, война, безпорядък, политическа криза – така според казанлъчани изглежда България през 2022 година.

„Инфлация. За инфлация говорим, когато е налице общо повишение на цените на стоките и услугите, а не само на някои отделни артикули. Тя означава, че за 1 лев днес можете да купите по-малко от вчера“, каза един от запитаните. „Думата е една и тя е Война. Всичко друго отива на заден план. Следвие на войната е инфлацията“, допълва друг.

„Безводие! Цяла година ту има, ту няма вода. Уж смениха тръбите, но „авариите“ продължават. И при планово подменяне на тръбите се очаква, че трябва да бъдем предупредени за очакваните спирания на водата, но уви. Даже не споменавам състоянието на пътищата в момента след ремонтните дейности“, така описва анкетирана казанлъчанка градът на розите през 2022 г.

Фокус

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram