Индийка се включва в Арт пленера в Мъглиж

До 27 юни в Мъглиж се провежда Международният арт пленер „Изкуството в Мъглиж”, чийто куратор и участник е Светлозар Недев, който през месец март т.г. бе удостоен с титлата академик. 14 художници от 7 държави ще вземат участие в проявата, като най-много са представителите на България – 7. 

Сред тях са представителят на домакините Атанас Дончев, Георги Чернев, Людмил Блажев, Сандра Блажева, Теменуга Димова и Константино Льондев, който представя България и Италия. Република Турция ще бъде представена от трима артисти – Вахит Акан, Гюлчин Онтас и Селда Меней. По един участник имат Азербайджан, Украйна и Румъния. Това са съответно Намик Исмаилзаде, Регина Бачинска и Рареш Керекеш. За първи път от създаването на пленера в него ще има и участник от Индия – Пуунам Тиаги.

Сред участниците тази година са много известни имена от света на изкуството. Надявам се артистите да останат с добри впечатления от Мъглиж, а в общината да останат хубави произведения, каза Светлозар Недев. Откриването на Арт пленера бе снощи пред сградата на Община Мъглиж. Изложбата с картините, създадени по време на пленера ще бъде открита на същото място от 17,30 часа на 27 юни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram