Засилват контрола и ограничават движението към Шипка в празничния 3 март

0
7876
Парламентарни избори 2021#

Във връзка с отбелязването на 143 години от Освобождението на България и отдаване на почит на загиналите за свободата, организаторът на честванията тази година Община Габрово съобщи, че църковно-военният ритуал с поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка ще се състои от 11:30 ч. в празничния Трети март.

Предвид епидемичната ситуация, свързана с COVID-19, достъпът на граждани до събитието няма да се ограничава, но ще има засилен контрол по стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки в страната при събиране на граждани на открито, като задължително носене на защитна маска за лице и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между присъстващите.

Важна информация за водачите на МПС:

Въвежда се временно ограничение на движението в двете посоки от Габрово до връх Шипка и от Казанлък до връх Шипка от 22:00 часа на 2 март до 17:00 часа на 3 март 2021 г. Допуска се преминаването само на организиран междуградски автобусен транспорт. Транзитният поток от север към юг и обратно се пренасочва към прохода Хаинбоаз.