ЖИВАТА ПАМЕТ НА „ВИС ВИТАЛИС“ – От 21 декември 2020 г.

0
2120
Парламентарни избори 2021#

От 21 декември 2020 г. сайтът presstv.bg започва ежедневно, по дати, да публикува „Живата памет“ – един мащабен проект на радио „Вис виталис“, в който най-новата история на Казанлък и региона за първи път е представена в новини, интервюта и репортажи, излъчени в ефира на радиото в периода 1993-2015 година. 

„Живата памет“ е коледен подарък за слушателите и всички наши съграждани от община Казанлък по случай 28-я рожден ден на „Вис виталис“.

От огромния и богат радио-архив, съхранен на хартиени и звукови носители, са подбрани по-съществените събития и факти, които ни припомнят и характеризират времето и хората през тези 23 години от нашия живот. Живата памет е, за да не пропускаме нищо важно, което се е случило в Казанлък и Долината – късче от голямата история на това най-прекрасно място в България.

Повечето от съгражданите ни са свидетели на тези събития, връстниците на радиото израснаха с тях, а на най-младите предстои да научат за тях.

„Живата памет“ препраща към началото на 90-те години на миналия век, когато появата на „Вис виталис“ беше полъх свеж въздух, когато радиото и хората на Казанлък и общината повече от всякога живяха заедно и когато фразата „По Вис виталис казаха“ не търпеше възражения. Малко по-късно, когато всеки ден в радио-ефира ставаше по-ярък от предходния, когато според всички социологически проучвания, само за две-три години, „Вис виталис“ се превърна в безапелационен лидер сред медиите, слушани, гледани и четени в региона, идеята Радио придоби нов, още по-голям смисъл – заради разширения си информационен обхват и заради насочеността си към човешката индивидуалност. А още по-късно, когато СД „Вис виталис“ създаде и телевизия, и сайт, без да отстъпва от основните си принципи – да бъде свободно, винаги актуално и обективно, „Вис виталис“ се наложи като иновативен интерактивен модел за местно радио. Именно заради това от 2016 г. нататък „Живата памет“ насочва към сайта presstv.bg.  

Мотото на програмата „Да настигнеш и изпревариш времето!“ и слоганът на радиото „Животът, както звучи.“ и тогава, и днес, са в основата на характеристиките и политиките на казанлъшкото радио и на неговия спонтанен екип от изключителни професионалисти, който от едно малко частно радио успя да изгради влиятелна медия с обществени функции. 

Всеки си има своето „Вис виталис“. Общото е, че радиото на Казанлък – това е животът ни, живата памет за събитията и хората в града и региона. Новините, регистрирани на всяка радио-дата, са ежедневната хроника на този живот, а интервютата и репортажите – неговата звукова памет.

„Живата памет“ на радио „Вис виталис“ – радиото на жизнената сила, каквото означава името му, е връщане към миналото, за да видим по-ясно бъдещето. За да стои мисълта за него винаги по-високо от надеждата.

„Живата памет“ – от 21 декември 2020 г. – в presstv.bg. 

реклама