Д-р Колев, Бюлетина №1: Да използваме всяка форма на човешко общуване, за да намалим насилието над животни и хора

Любовта може да се изрази и с три, и дори с две благодарни лапички

„Емоционален съм, сълзите ми текнаха. Виждаш едни създания, които наистина са беззащитни, които няма как да си предявят претенциите, болките. И те имат глас, но ние не ги разбираме, за съжаление“, сподели д-р Иван Колев, който дари храна на приюта за животни-инвалиди на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak. Популярният казанлъшки хирург е кандидат за кмет на Община Казанлък с Бюлетина №1.

Десетки са осакатените животни, получаващи ежедневна грижа от екипа на фондацията под ръководството на Ивелина Недкова, която е кандидат за общински съветник от листата на БСП.

Сред кучетата и котките в приюта има и пострадали при злополука, но болшинството от животинките са жертва на човешко насилие. За почти всички питомци там не важи определението „четириноги“, тъй като са с по три или два крайника.

Съдбите на дву- и трилапите душички са предопределени от хората, на които са попаднали – голямата пухкава и дружелюбна Дора е малтретирана жестоко и останала без едно краче, но пък спасена от Animal Hope Bulgaria-Kazanlak и сега дарява прегръдки с една лапичка. Или тъмнолапият красавец, някога ловджийско куче, имал лошия късмет да попадне по време на лов във вълчи капан и да остане без крак. Непотребен е изхвърлен от стопанина си, но пък намерил нов живот в приюта сред себеподобни. Там е и оцелялото след инцидент на жп релсите куче с две лапи, което се е приспособило да живее скачайки, досущ като кенгуру.   

„Смятам, че хора като Ивелина Недкова буквално са живите ангели за тези животни. Като лекар знам колко ти струва да вършиш тази работа и колко е тежка и физически, и емоционално и само хора отдадени от сърце могат да вършат подобна дейност“, подчерта д-р Колев, в чийто дом с много любов е отглеждан домашният любимец Муньо – достолепен котарак с огромни зелени очи.  

Кандидатът за кмет коментира с екипа на Animal Hope Bulgaria-Kazanlak, че и в другата си функция на кмет на Община Казанлък ще продължи да подкрепя с цялото си сърце и душа, и мисъл работата им и всички начинания, които биха помогнали на животните и особено на животните-инвалиди. „Те нямат вина. Хората, ние хората, сме виновни. Трябва да използваме всяка форма на човешко общуване, която ще спомогне да намалим жестокостта, агресията и насилието над беззащитните животни“, категоричен е д-р Колев, който като лекар, сблъсквал се с последствията от агресия на човек върху човека, и като човек, осъжда всяка форма на брутално отношение и към животни, и към хора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram