Д-р Гавазов към мъглижани: Да се включим в протеста в съпричастност към малтретираното момиче!

Уважаеми Жители на община Мъглиж,
Скъпи Приятели,
Имам се за сравнително грамотен и толерантен човек, и рядко съм изпадал в ситуация, в която трудно успявам да намеря приемливи, културни и най-важното, разумни думи. Такъв е случаят с 18 год. момиче в Стара Загора и последвалата съдебна несправедливост по мое лично мнение.
Знам, че древните римляни са казали: „Лош закон, но закон“.
Като лекар съм се сблъсквал с много болка. Държал съм ръката на хора, отиващи си от този свят в ужасни мъки! Изживявал съм мъката с опечалени родители, когато съм носил ужасяващи новини за децата им. Страдал съм с роднините на всеки мой пациент!
Но дори закоравял от толкова много мъка и болка, на която съм ставал свидетел през годините, нищо не ме е разтърсвало така, както случилото се с момичето. Може би защото имам дъщеря на същата възраст?!Може би, защото в такъв момент ме е срам, че съм Кмет и представител на дЪржавата в Местната власт?! Може би, защото съм потресен от безхаберието, допуснало едно момиче да бъде жестоко малтретирано, физически и психически, едно дете да преживее страдания, които ще превърнат целия оставащ живот в мъчение, едно семейство да страда с всеки стон и писък на преживявания отново и отново кошмар?!Институциите, отговорни подобно гнусно престъпление да не остане ненаказано, са решили, че болката, страданието, унижението, психическата травма и разбития детски живот се равняват на навехнат пръст или ритник по задника. Така е мислил и колегата съдебен лекар, който явно вижда много героизъм и достойнство в страданието на това Дете, за да произнесе присъдата ,,леки телесни увреди”! 😡😡😡
Бесен съм като човек, опитвам се да мисля спокойно като лекар, но емоциите на баща, надделяват над всичко! Няма да намеря покой, докато в качеството си на кмет и представител на Държавата в община Мъглиж, не направим заедно така, щото подобни нечовеци, а примати, да бъдат поставени там, където им е мястото. Законно!
А, ако Законът се провали, както се случи в Стара Загора, кой-знае, Народът може да реши и с малко кютек. Или много ?!
Призовавам жителите на община Мъглиж да се присъединят, който има тази възможност, към днешния протест пред Съдебната палата в Стара Загора, за да покажем, че Мъглиж е съпричастен на болката и гневен на беззаконието!
Призовавам Ви, покажете, че Мъглиж ще се бори с всички заради бъдещето на децата ни!
Аз съм извън страната, но точно в 18.00ч. ще стана съпричастен на Протеста като запаля свещ в най-близката Църква тук и се помоля за пострадалото дете, за родителите й, за всички Нас!
Помолете се и Вие, там пред Съдебната палата в Стара Загора, за да се радваме на децата си, а не да плачем с тях или за тях!

Д-р Душо Гавазов, кмет на Община Мъглиж, Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram