Д-р Гавазов: Извинявам се от името на политиците!

Уважаеми Мъглижани!

Позволете ми да поднеса извинение от името на Политиците в България за случващото се в момента с Държавата! Поднасям ги аз, д-р Душо Гавазов, Кмет на Община Мъглиж, защото с моето желание да бъда полезен на Мъглиж и гражданите му и с Вашите гласове, станах част от тази прослойка, която е поела ангажимент, скрепен с клетва пред Конституцията на Република България да служат на Вас за едно по-добро бъдеще!

Всеки един от Политиците в момента – независимо дали е в Парламент, Общини, села и паланки, трябва да е поел пътя на Политика с намерение да работи за Народа и Демокрацията.

Казват, че Пътят към Ада е покрит с добри намерения. Днес се убедих, че дори този път за нас, българите, явно се поддържа от АПИ и е осеян с дупки, ями, ровове и кърпежи. Случилото се вчера в Парламента и около сградата е доказателство, че явно за нас дори Пътят към Ада ще е труден.

Бяхме принудени да слушаме и гледаме с часове как едни народни избраници наричат други мафиоти, а набедените от своя страна отвръщат с обвинения за ОПГ (организирана престъпна група). От случилото се вчера хората останаха с чувството, че в Парламента няма нито един чист, несвързан с престъпление човек. От всички страни се носеха обвинения за предателство, купуване, кражби, далавери. Убеден съм, че и Вие сте гледали и сте се чудели, наистина ли не сме успели да изпратим в парламента дори един психически годен и трезво мислещ човек?!

Чухме език, който е нормално да се чуе в кръчмата, на полето, на стадиона или обора и то от хора, които трябва да бъдат умни, красиви, притежаващи по няколко дипломи от престижни университети в чужбина и у нас. Видяхме поведение, за което определението е „липса на първите седем години“. Бяхме свидетели не на политически спорове, а на скандали в Махалата на тема: ,,Кой озлочестил булката, да връща парите”!

Скъпи приятели,

За жалост всичко това се случва в момент, в който войната е на по-малко от 1000 км от нас, след няколко болезнени ограничения заради Covid 19, когато инфлацията, според НСИ стремително се приближава към цифрите от 1996-97 година, когато много от Вас са принудени да избират между храната на децата, лекарствата на родителите, сметките и избора да ходиш, защото е трудно да зареждаш колата, Българският Парламент и избраните от нас, вместо да прочетат надписа над главите им: ,,Съединението прави Силата“, се занимават с кой-кого купил, кой-кого предал, кой- с кого спал. Карат се един-друг, кой по-морален, кой по-етичен, кой по-знаеш и можещ.

А Ние плащаме за това?!

Явно Политиците мислят за своите интереси и нямат време да мислят за Вас.

Ще се опитам да продължа да бъда различен. Може би недолюбван от чужди и свои, но честен и отговорен пред Вас и клетвата ми като Кмет на Мъглиж!

Дано сме здрави, а другото ще го преодолеем с общи усилия!

Благодаря Ви за доверието и…

Извинявайте от мое име и от името на онези, които свенливо наричаме народни избраници!

Д-р Душо Гавазов

кмет на община Мъглиж

Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram