ДПС-Казанлък плагиатства от БСП и си приписва заслуги по искането за освобождаване от наеми през локдауна

Общинският съветник от ДПС Джамал Папарланов поиска освобождаване от наеми и такси на наематели на Община Казанлък, извършващи търговска дейност за периода на извънредната епидемична обстановка от 27 ноември 2020 г. до 31 януари 2021 г., като в предложението се допуска предварително изпълнение. Предложението му е включено в дневния ред на заседанието на общинския съвет в Казанлък, насрочено за утре. Предложението идва с месец и половина по-късно от същото, което бе инициирано от БСП в Казанлък.

От БСП реагираха на това – председателят на групата съветници на левицата Пламен Караджов излезе с пост във Фейсбук, с който припомни, че такова предложение социалистите внесоха в общинския съвет в края на миналата година, но управляващата коалиция в Казанлък ГЕРБ-ДПС-Алтернатива за гражданите не му обърнаха внимание.

Още на 27 ноември м.г. групата съветници на БСП предложи в писмо до председателя на общинския съвет освобождаването от наеми и тротоарни такси за периода на втория локдаун наемателите на общински обекти – ресторанти, питейни заведения, тротоарно право, спортни клубове, клубове за занимания с деца, обществени бани, които не са извършвали търговска дейност по време на въведените временни противоепидемични мерки. Старейшините от левицата на заседанието на местния парламент на 26 ноември предложиха облекченията, но тройната коалициия отложи въпроса във времето.

Месец и половина по-късно настояването на БСП очевидно е останало да отлежава в чекмеджетата на общинския съвет вместо да влезе в дневния ред на вниванието на колегите им. Затова пък влиза за разглеждане абсолютно същото предложение, само че от ДПС.

От БСП-Казанлък намекнаха, че ДПС плагиатства и припомниха, че по предложение на социалистите фирмите в града, които не работеха през март и април заради извънредното положение бяха освободени от таксата за услугата сметосъбиране и сметоизвозване. По същата логика и причини от социалистическата партия още през ноември поискаха да се приложат реципрочни мерки и през настоящия период на частичен локдаун, както и облекчения за наемите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram