ДЕЖУРНА ДЕТСКА ГРАДИНА С ДЕЖУРНА ЯСЛЕНА ГРУПА ЩЕ БЪДЕ РАЗКРИТА В КАЗАНЛЪК

0
2619

Дежурна детска градина отваря врати в Казанлък с дежурна яслена група за времето от 1-ви до 21-ви декември 2020 г., за да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с covid инфекцията. Кметът на Община Казанлък определи за дежурна детска градина ДГ № 13 „Мечо Пух”, която се намира в непосредствена близост до МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, с адрес: ул. „Старозагорска” № 6. 

         В дежурното детско заведение ще се приемат деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи и други специалисти, които работят на първа линия в борбата със заразата.

         Броят на групите, които ще бъдат разкрити, ще зависи от броя на желаещите да се възползват от предлаганата услуга и от възрастта на децата. Градината разполага с четири отделни входа, което ще даде възможност децата от различните възрастови групи да не се смесват.

         В момента се създава организация по приема на деца, като освен необходимият педагогически и непедагогически персонал, ще бъде осигурен и допълнителен медицински персонал, който да полага нужните грижи за децата, при спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от министерството на здравеопазването.

         Нуждаещите се родители, които отговарят на условията и искат децата им да посещават детската градина трябва да подадат заявление по образец на място в дежурната градина (което може да изтеглите от тук: https://www.kazanlak.bg/page-10267.html) и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не е било в контакт със заразно болни. Освен това, родителите трябва да представят и служебна бележка или декларация, че поне един от тях работи в болнично или друго заведение на територията на града, удостоверяваща неговата ангажираност на първа линия в борбата с COVID – 19.

         Документите ще се подават на място в дежурната детска градина от понеделник, 30.11.2020 г., от 8,00 до 17,00 ч., както и на имейл: cdg13kk@abv.bg.

         Работата на дежурната детска градина с децата ще започне от 01.12.2020 г., вторник.

         За въпроси може да се свържете с директора на ДГ № 13 „Мечо Пух“ Емилия Костадинова на тел.: 0878799213, както и с отдел „Образование и стратегическо планиране“ в Община Казанлък, на тел.: 0431/98284, 98285 и 0878799241.

Коментари от Фейсбук