Втори шанс – на училище след 40 – Видео

41-годишният Марин Ганаков е един от най-ентусиазираните участници в проекта „Грамотността- път към пазара на труда“ на Обединеното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Ръжена, община Казанлък. От години търси начин за ограмотяване, защото разбира че това е неговата възможност да получи възможност за по-добър живот и желаната работа. Той е от с. Градец, но работи в Трявна. Налага се да пътува до казанлъшкото село Ръжена всяка събота и неделя, защото тогава са часовете в неговия клас за ограмотяване в начален курс.

Марин се заканва да премине през класовете със старание, постоянство, да завърши гимназия и дори средно специално образование.

Марин Ганаков е един от над 230-те участници в проекта за ограмотяване на възрастни в Обединеното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Ръжена, стартирал през юли. Продължава набирането на още желаещи да се обучават, тъй като финалът на проекта е в декември 2023 година. Курсът на обучение за грамотност продължава 5 месеца, а 36 са учебните седмици за прогимназиалния етап. Първите изпити предстоят на финала на тази седмица – 15 и 16 октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram