Бузовградчани протестираха след тежкия инцидент

За осигуряване на осветление, видеонаблюдение и „легнали полицаи“ по централната улица в казанлъшкото село Бузовград настояха жители на селището, които се събраха на своеобразен протест тази сутрин. Хората се заявиха против беззаконието и войната по пътищата. Те се събраха точно в 7:30 ч. на центъра на селото, след като се самоорганизираха в социалните мрежи. Утре акцията ще продължи отново като насроченият час е 7:00.

Брожението на бузовградчани идва след тежкия пътен инцидент, станал вечерта на 11 ноември, когато пиян и друсан шофьор връхлетя върху три момчета и рани сериозно едното от тях, а после избяга от мястото на произшествието. Децата са се придвижвали по банкета на централната улица в селото, където ги удря шофьорът. Мястото на края на селото, където стана ударът е неосветено.

57-годишният Димитър Косев от съседното село Розово седна зад волана пил и употребил наркотици и с превишена скорост налетя на децата около 18:30 ч. в петък, след удара 14-годишният Иван изхвърча на няколко метра, в момента момчето е в кома, настанено е в болнично заведение. Косев се укри в дома си в Розово, но четири часа след инцидента полицията го откри и задържа.

Пробата за алкохол на шофьора е отчела наличие на над 1,3 промила, според казанлъшката прокуратура. Открито е и наличие на прием на метамфетамин.

Момчето е в много тежко състояние, лекарите се борят за живота му. Другите две деца са в шок.

Според кметицата на Бузовград нужно е изграждането на 11 „легнали полицаи“ в различни невралгични участъци в селото.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

2 thoughts on “Бузовградчани протестираха след тежкия инцидент

  1. Кметицата да подаде оставка,
    все парите им не стигат а за заплатата и има.

Comments are closed.