БСП в Казанлък иска фирмите да не плащат такса-смет, наеми и тротоарно право и през частичния локдаун

0
3123

Да бъдат освободени казанлъшките фирми от заплащане на таксата за битови за периода от 27 ноември до 21 декември т.г., иска БСП в Града на розите.

Социалистите внесоха писмо в общинския съвет с настояване задължените лица предприятия, които вследствие на извънредното положение и противоепидемични мерки обявени със Заповед № РД-01-677 / 25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването на територията на Република България, са преустановили стопанската си дейност, осъществявана в недвижим имот на територията на община Казанлък, да получат облекчения.

БСП предложи в писмото си освобождаването от наеми и тротоарни такси за същия период наемателите на общински обекти – ресторанти, питейни заведения, тротоарно право, спортни клубове, клубове за занимания с деца, обществени бани, които не са извършвали търговска дейност по време на въведените временни противоепидемични мерки.

Общинските съветници от левицата съобщиха за Пресс ТВ, че на вчерашното заседание на местния парламент са предложили облекченията, но управляващото мнозинство от коалицията ГЕРБ-ДПС-Алтернатива за гражданите са отложили въпроса във времето.

От БСП-Казанлък припомниха, че по тяхно предложение фирмите в града, които не са работили през март и април заради извънредното положение бяха освободени от таксата за услугата сметосъбиране и сметоизвозване. По същата логика и причини днес от социалистическата партия поискаха да се приложат реципрочни мерки и през настоящия период на частичен локдаун.

Коментари от Фейсбук