Борис Кърчев /ГЕРБ/ е най-паралията сред бг депутатите

Депутатът, издигнат от ГЕРБ-Казанлък, Борис Кърчев е най-състоятелният сред всички народни представители, показва публикувано днес проучване на гражданската платформа ”Отворен парламент“. Той е декларирал 1 670 000 лв. от спестявания и заплата, което е повече от т.нар. корпулентен депутат Делян Пеевски от ДПС, който е с 522 000 лв. от дивиденти и доходи от продажба на акции.

Борис Кърчев попадна в Старозагорската листа с кандидати за народни представители от ГЕРБ през 2017 г. по предложение на председателя на казанлъшката структура и кмет Галя Стоянова, макар официално избраникът й да нямаше имоти на територията на Града на розите и да живее в областния град.

През 2018 г. главният прокурор поиска сваляне на имунитета на Борис Кърчев, заради разкрити достатъчно данни за обвинение в данъчно престъпление в особено големи размери. Кърчев побърза и обяви, че сам сдава имунитета си, но година по-късно от прокурорска преписка стана ясно, че не го е направил.

Най-състоятелният бг депутат и бивш собственик на кабелния оператор в Казанлък – „Би Би Си кейбъл“ и КТВ в Гълъбово, е прехвърлил двете дружества на малоимотния Диньо Динев – овчар от старозагорското с. Християново, стана известно от журналистическо разследване още преди години.

Снимка: Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram