Подкрепа за малките и средни земеделски стопанства и адекватна здравна грижа поискаха хората от Драгомир Стойнев на срещи в общините Братя Даскалови и Чирпан

Темите за земеделието, здравните и социални грижи за хората в селата поставиха като основни жителите на селата Православ, Медово и Плодовитово в Община Братя Даскалови по време на срещите си с Драгомир Стойнев, водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в 27 МИР-Стара Загора.

Пред тях Стойнев представи програмата на социалистите за подкрепа за зеленчукопроизводство, овощарство, биоземеделие и животновъдство. Един от приоритетите на БСП е възстановяване на магистралната водопреносна инфраструктура на „Напоителни системи“ ЕАД с европейски и държавни средства с цел подпомагане на поливното земеделие. В сектор „Земеделие“ БСП предвижда и подкрепа за създаване на нови фамилни малки и средни земеделски стопанства.

▶️Поне една денонощна аптека във всяка българска община поискаха жителите на селата. Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ обявиха, че това е един от предизборните им ангажименти. В бъдещия парламент те ще работят и за законово уреждане на т.нар. „мобилни аптеки“ и субсидирано разкриване на аптеки в отдалечени и слабонаселени райони.

„Намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9% и безплатни лекарства по рецепта за деца до 14 г. възраст и хора над 75-годишна възраст е напълно постижима мярка. Въпрос на добро управление на ресурсите в здравеопазването е, но и на политическа воля. За съжаление в последните години то се превърна в търговия“, заяви Драгомир Стойнев.

На срещи в Чирпан кандидатите от „БСП за България“ представиха мерките за насърчаване на финансовата стабилност на общините и за финансова децентрализация, която ще помогне на местната власт да бъде много по-ефективна в решаване на проблемите на хората. „Именно на парламентарни избори трябва да бъде поставена темата за регионалната политика и така дълго отлаганата децентрализация на общините. За поредица от Народни събрания тази тема не съществува, но тя ще е част от нашите законодателни усилия“, заяви Стойнев. В програмата на БСП са предвидени фискална децентрализация чрез преминаване към програмно бюджетиране на местно ниво и преразпределение на част от данъка върху доходите на физическите лица в полза на общините.

Неделчо Митев, втори в листата на „БСП за България“ обяви, че БСП има сериозна програма за възраждане на българското земеделие и освен преките ползи за отрасъла и икономиката, тя ще има много косвени позитиви за качественото хранене и здравето на българските деца. Той припомни, че по време на участието на БСП в управлението е нямало протести на български производители, нито пазарът бе залят с украинско зърно.

Мариана Тодорова, номер три в листата на „БСП за България“ представи здравеопазването, доходите и образованието като основен приоритет на БСП. Според нея БСП е партията, която има най-адекватно виждане за реформиране на средното образование и обвързването му с нуждите на пазара на труда на регионален принцип.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram