Светла Миткова взе участие в Отчетното събрание на БФЛА

0
2

 

Треньорът на младите лекотлети от казанлъшкия клуб „Цветанка Христова” Светла Миткова взе участие в Отчетното събрание на БФЛА, което се проведе в Боровец. За най-висшия форум на българската атлетика пристигнаха представители на 83 от общо 115 клуба членуващи във федерацията. Гост на събитието беше вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев. Събранието води лично президента на БФЛА Добромир Карамаринов, който направи отчет на свършеното от федерацията в последните 14 месеца. Гласуван беше и бюджет от 2 млн. лв. за 2014-а година.

 По време на форума стана ясно, че Министерството на спорта е отпуснало на федерацията само 50% от парите, които е дало през 2011-а, която като календар е същата като 2013-а.

 „Надяваме се, бюджета който гласувахме за 2014-а да се сбъдне, въпреки, че още няма яснота от ММС какви пари ще получим за догодина”, съобщи за новините треньорът на лекоатлетите от СК „Цветанка Христова” Светла Миткова.

Общото събрание завърши с приемане с 63 – „За” и 12 „против” на Правилника за разпределяне на финансовите средства в БФЛА за 2014-а година. Делегатите приеха правилника, с който федерацията работи през последната година.

Вероятно до края на седмицата ще стане ясен и календарът на събитията за 2014г., съобщи за спортните новини Светла Миткова. Има вероятност в него да бъде включен и турнирът, който всеки юни организира клубът на треньорката Петя Пендарева, като финал на състезателната година за нейните възпитаници.

От 2 декември започна и картотекирането на лекоатлетите за новия сезон. Клуб „Цветанка Христова” предстои да картотекира 13 свои състезатели. Двама от тях са номинирани от треньора си Светла Миткова за десятката на 10-те успели спортисти на Казанлък за 2013г.

Това са Ясмин Бошнак, носител на 3 златни медала във хвърлянията, сребърен и бронзов медал от шампионатите на девойки младша възраст и при момичетата до 16 г., и Станислава Василева с 2 златни медала на копие от 2013г.

Коментари от Фейсбук