„Взаимопомощ“ организират Седмица на актуалната младежка информация

0
6

 

От 13 до 20 ноември в Казанлък се провежда седмица на актуалната младежка информация, организирана от СНЦ „Младежки център за развитие-Взаимопомощ”. Младежката организация е единствена в града ни, която притежава Евродеск точка, чието цел е да разпространява младежка информация и към днешна дата е мултиплаер на мрежата за България. Всяка организация, получила статут на Евродеск точка, има ангажимент всеки ден да е готова да отговори на запитвания, свързани с информацията, достъпна чрез мрежата. В съвремения свят на технологии това е най-бързата крачка към успех. Предоставяната от Евродеск информация е напълно безплатна. Информацията обхваща въпроси за България и Европа – програми, доброволчество, образование, университети, колежи, неправителствени организации, начин на живот, работа и т.н.

Инициативите в настоящата кампания, започнаха по време на представянето на филма на Румен Сомов и „Юнайтед Авангард Артист“ „Излъгал бурята”, след което последва презентация на програма „Еразъм+” и Евро ДЕСК в Дневен център за възрастни и деца с увреждания. От „Взаимопомощ” залагат и на малките населени места, с информация за програмата в Народно читалища „Пробуда-1920” с. Копринка, съвместно с ОУ „Кирил и Методий” с. Копринка и в гр. Шипка. На 18 ноември, в сряда, от 12:30 часа в читалището бъде представена програмата „Еразъм+“, както и испанските доброволци, които работят в домове за възрастни хора и в Дневния център за деца с увреждания в Казанлък.

Закриването на събитията е с представяне на Испания от доброволките Ана и Асмае по „Европейска доброволческа служба”, който са по проект „Приятелство в кутия 2” на програма „Еразъм+”.

 

Коментари от Фейсбук