Четирима убити при нападение срещу полицаи в Париж

0
13

Мъж, въоръжен с нож, нападна полицаи в префектурата на Париж. Нападателят е убит, съобщиха двама източници пред „Ройтерс“.

Информацията все още е противоречива и няма потвърждение от властите.

Според френския телевизионен канал BFM TV един полицай е сериозно пострадал при атаката. Говорител на парижката полиция отказа коментар.

По информация на АП, позовавайки се на представител на полицейски синдикат, двама полицаи са пострадали при атаката.

Мъжът влязъл в двора на централата на полицията, която се намира на Ile de la Cité в центъра на френската столица.

По информация на „Фигаро“ при нападението са загинали двама души – един полицай и извършителят на престъплението. Отбелязва се, че общо са атакувани петима души, включително няколко жени.

FRANCE 24 съобщава за най-малко двама убити полицаи. Други най-малко петима са ранени, един от тях е в тежко състояние. Телевизията допълва, че извършителят на престъплението, който е полицай, е убит при атаката.

Местни медии информират, че мъжът е атакувал няколко души с нож преди да бъде застрелян от полицаи. Френски медии, позовавайки се на източници, съобщават за четирима загинали при атаката, но не е ясно дали жертвите са полицаи или цивилни служители.

Източници заявиха пред АФП, че мъжът, работил като служител в централата на полицията, е застрелян в двора на сградата, която се намира до катедралата „Нотр Дам“.

Източници от полицията съобщиха, че атаката може да е свързана с отмъщение заради разследване. Според АФП и „Фигаро“ нападателят е бил административен служител. Вероятно става въпрос за уреждане на лични сметки, а не за тероризъм.

Снимка 445944

Източник: ЕПА

Парижката метростанция до централата на полицията е затворена от съображения за сигурност, съобщават от транспортния оператор RATP.

Нападението е извършено около 13,00 часа местно време.

Вътрешният министър Кристоф Кастанер е на мястото на атаката.

По непотвърдена информация нападателят е работил в централата на полицията.

Коментари от Фейсбук